Drie werken in Museum Villa Mondriaan

posted in: Uncategorized | 0

Van 4 november 2023 t/m 14 april 2024 zullen drie van mijn werken te zien zijn tijdens de tentoonstelling HEIMAT | Jong en veelbelovend in Museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Dit museum is gevestigd in het oude woonhuis van Piet Mondriaan.

Het thema van deze tentoonstelling, waaraan ik met nog 5 andere jonge kunstenaars deelneem, is geboortegrond. Naast twee oudere werken is er ook een nieuw werk van mij te zien: ‘Kaminda mi lombrishi ta derá’ (vertaling: de plek waar mijn navelstreng ligt begraven). Het gaat over een universeel onderwerp: mijn moeder. Via je moeder word je direct verbonden met je eigen geboortegrond, maar ze kan ook létterlijk worden gezien als geboortegrond.  

Het kunstwerk van een enigszins geabstraheerde liggende vrouw, is gemaakt van een speciale mortel welke wordt gebruikt op Curaçao. Dit mengsel van kalk, schelpen, maishi chiki (een Antilliaanse korenplant) en zout water geeft een grove typische textuur en kleur aan de huizen, die meteen doen denken aan het eiland.